dilluns, 16 de febrer del 2009

Dissabte, 14: mirador BABIA

Doncs com cada dissabte al matí, m’aixeco ben d’hora per anar a classes.. Aviat ja s’acaba.. I un company de curs s’anima a anar a fer un vol i em proposa ensenyar-me dues de les comarques de la província de Lleó: Luna i Babia. Així doncs, el Víctor va pensar d’anar a buscar un “hornazo” al forn per dinar més tard, i de seguit ja vam agafar la carretera 623 direcció la Cordillera Cantàbrica (Babia). La primera parada la vam fer a l’ embassament de los barrios de Luna, des d’on teníem una vista preciosa des de la presa. A sota d’aquesta veiem el poblet de Los Barrios de Luna, que està situat al nord de la província de Lleó, a uns 45 km. de Lleó capital i és municipi entre d’altres de la Comarca del Valle Luna.







A l’altre banda de la presa podíem veure l’embassament, que podeu observar a la fotografia:



Un cop vam prendre unes quantes imatges de la zona vam seguir tirant fins a trobar-nos el Pont Ingeniero Carlos Fernández Casado (va rebre el nom de l’enginyer), és un pont atirantat que creua l’embassament de Barrios de Luna, formant part de l’Autopista Ruta de la Plata. Va ser inaugurat en 1983 marcant un rècord mundial de longitud. Actualment és una de las majors obres d’enginyeria que hi ha a Espanya.



Seguidament vam seguir tirant cap a munt passant entre petites muntanyes plenes de Sabinars - Juniperus thurifera o sabina albar i que formen part de la reserva de la zona.

Així doncs vam entrar a la comarca de Babia, sabeu el refrany d’estàs en Babia? Doncs ve d’aquí... i li diuen a tot aquell que somiaa.. Babia va ser declarada el 29 d’octubre de 2004 reserva de la biosfera.


A mig camí vam anar trobant canteres de muntanya (típic de la zona):


I finalment vam parar a dinar i vam fer un iglú inesperat, a poc d’arribar al Puerto de Ventana, en una zona on la vista era al·lucinant en els 360 graus, doncs el contrast de la neu que restava de l’última nevada i de les muntanyes donava certa tranquil·litat i harmonia.






Des d’allà podíem gaudir de la presència d'un dels pics més alts de la zona Peña Ubiña (2.416 m), el mític lloc en el que els astors i cantàbrics volien trobar refugi dels Romans.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que wai s'iglú!!!!

Una passada els paisatjes d'aquesta zona.

Be, t'he contestat al comentari del meu blog, per si de cas: pepmiba@htomail.com

que tampoc es pla anar contant-mos sa vida pel blogs jejeje.